My Blog Name blog_hotel_restaurant.php My blog description en-us Desertul Phoenix oferit gratuit doamnelor de 8 martie blog_hotel_restaurant.php?d=23

]]>
Tue, 06 Mar 2018 12:45:48 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=23
Sarbatoreste Valentines Day la Hotel Phoenix blog_hotel_restaurant.php?d=22

]]>
Thu, 08 Feb 2018 08:49:27 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=22
Noutati in meniul Hotel Phoenix Arad blog_hotel_restaurant.php?d=21 Pentru ca ne plac noutatile si preparatele delicioase, pregatim 5 noi meniuri complete si ideale pentru o cina perfecta.

Aceste meniuri reprezinta "Recomandarea bucatarului" si includ: un fel principal, un pahar de vin si un desert pe masura-disponibile in curand in restaurantul nostru.

Cel mai nou si mai gustos desert pe care il pregatim este chiar desertul Phoenix in 3 sortimente diferite, usoare cu biscuiti, crema rece si mix de fructe.

In curand la Hotel Phoenix Arad!

 

 

]]>
Wed, 31 Jan 2018 09:13:38 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=21
Reteta bucatarului: de preparat intre sarbatori blog_hotel_restaurant.php?d=20 In perioada sarbatorilor suntem tentati si chiar invitati de catre toti cunoscutii sa mancam mai mult, sa gustam cate putin din toate bucatele generoase de pe masa de Craciun, iar cum preparatele traditionale romanesti nu sunt deloc usoare, va propunem astazi cateva retete de sucuri detoxifiante pe care le puteti incerca chiar si intre sarbatori.

 

            Acestea sunt doar cateva sugestii usor de preparat care au efecte benefice imediate pentru organism.

1)Suc detox verde:

  • 4 frunze de telina
  • 1 castravete mediu
  • 1 felie de 2 cm  ghimbir
  •  6 frunze de varza kale
  •  jumatate de lamaie
  • 1 mar verde

2) Suc detox cu sfecla rosie:

  • 3 morcovi
  • 1 mar
  • 1 sfecla rosie
  • 1 felie de 1 cm de ghimbir
  • sucul de la o lamaie

3) Suc detox citrice:

  • 3 portocale curatate
  •  1/2 grapefruit rosu curatat
  •  1 mar

4) Suc detox cu rosii:

  • 3 tulpini de telina
  • 2 rosii
  • 1 lamaie fara coaja
  • 2 morcovi
  • Apa ( max. 1 pahar)

 

5) Suc detox cu spanac

  • 4 mere verzi
  • 8 frunze de spanac
  • sucul de la o lamaie

 

 

 

​ 

 

 

5

 

 

]]>
Wed, 27 Dec 2017 10:18:13 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=20
Reteta de sfarsit de an: Sarbatori Fericite! blog_hotel_restaurant.php?d=19

]]>
Thu, 21 Dec 2017 08:46:10 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=19
Reteta bucatarului: supa crema de ciuperci blog_hotel_restaurant.php?d=18 Pentru reteta de astazi am pregatit supa crema de ciuperci, un fel principal pe care il puteti gasi si in restaurantul Hotelului dar puteti sa il incercati si acasa.

Asa cum v-am obisnuit, este o reteta usoara dar gustoasa si satioasa.

Pentru a prepara supa crema de ciuperci aveti nevoie de:

-500 grame de ciuperci champignon proaspete

- 1 litru de supa de pasare (se poate preapra si cu apa daca nu aveti supa)

-1 ceapa mare

-50 grame de faina

-50 grame de unt

-250 ml de smantana (optional)

-50 grame de unt

-sare, piper, nucsoara dupa gust

Incepeti prin a curata ciupercile si a le taie in lamele fine, dupa care ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt si ulei de masline. Lasati ceapa la calit 4-5 minute pana se inmoaie si amestecati continuu. Adaugati o treime din ciupercile taiate (aproximativ 400 de grame) si amestecati. Lasati la calit pana ce lichidul se absoarbe in intregime si apori adaugati 50 gr de faina si amestecati pana cand se uniformizeaza.

Se toarna supa sau apa peste compozitie si se lasa la fiert 12-15 minute bine cand ciupercile sunt fierte.

Intre timp intr-o tigaie se prajesc in unt ciupercile ramase peste care adaugati sare si piper.

Dupa cele 15 minute supa de ciuperci se mixează cu mixerul pentru a deveni crema si se condimenteaza cu sare, pipier si nuscoara dupa gust. Pentru densitate se poate adauga optional smantana si se mai da un clocot. Pentru servire se adauga si ciupercile calite.

Poftiti si savurati! 

]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:27:28 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=18
Reteta cu specific romanesc: platou taranesc blog_hotel_restaurant.php?d=17 Saptamana este mai scurtă, avem mai mult timp de petrecut cu cei dragi, încet-încet decorul se schimbă  într-unul de iarnă, iar luna Decembrie începe cu zile de sărbătoare.

Pentru a fi în ton sărbătoarea noastră, a românilor, vă propunem să încercaţi un platou specific românesc: platoul ţărănesc. Un preparat care are succes indiferent de ocazie, dar este mai mult întâlnit în perioada rece. Avantajul pregătirii unui astfel de platou este că aveţi posibilitatea de a adăuga preparate vegetariene dar si  produsele tradiţionale pe bază de carne. 

Un platou gustos care conţine majoritatea preparatelor tradiţionale româneşti are în compoziţia lui:  telemea (de vacă sau de capră), brânză de burduf, tobă, şuncă, kaizer, şorici, slănină, cârnaţ proaspăt afumat, jumări, roşii proaspete, ceapă roşie şi salată de murături (castravete, gogonea, conopidă sau varză).

Poftiţi la masă, români!

 

 

 

]]>
Tue, 28 Nov 2017 09:05:33 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=17
Reteta bucatarului: cuş-cuş cu legume blog_hotel_restaurant.php?d=16 Astazi am pregatit pentru voi o noua reteta rapida si usor de facut: cuş-cuş cu legume. Ţinem cont de această perioadă de post şi vă dezvăluim reţete care pot

fi consumate ca şi feluri principale sau ca şi garnituri.

Pentru a pregăti reţeta de astăzi aveţi nevoie de:

-1 kg de cuş-cuş uscat

-morcovi, ceapă, roşii, ardei, fasole, 

-ulei de măsline

-sare, piper

-opţional pătrunjel şi sau ţelină, ghimbir şi turmenic (după gust şi preferinţe)

Se spală couscous-ul şi se lasă în apă timp de încă 10 minute. Se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă. Se fierbe conform instrucţionilor de pe ambalaj.  

Când este fiert se toarnă peste el o jumătate de cană cu apă în care s-a divolvat sare (max 1,5 lingurite)

Separat se căleşte o ceapă mare impreună cu 2 linguriţe de ghimbir şi 1 linguriţă de turmenic. Se adaugă roşiile fără pieliţă şi se lasă pe foc aproximativ 3 minute. Dupa aceea se adaugă toate celelalte legume, sau orice alte legume preferaţi. Se lasă la fiert toate legumele timp de 2-3 minute, si dupa ce sunt fierte acestea se toarnă peste couscous.

Poftiti la masă!

 

 


 

]]>
Wed, 22 Nov 2017 13:10:54 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=16
Reteta bucatarului: salata greceasca blog_hotel_restaurant.php?d=15  

INGREDIENTE

  • Deoarece dorim sa va tinem la curent cu sfaturi si idei practice in bucatarie indiferent de gusturi si preferinte culinare, astazi va propunem o reteta simpla, rapida, gustoasa, sanatoasa si colorata. Deja aveti toate motivele sa o incercati.
  •  
  • Pentru cunoscuta salata greceasca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  •  
  •  1 castravete măricel
  •  3 roșii medii
  •  1 ceapă (roșie, de preferat)
  •  100 g măsline negre dietetice
  •  300 g brânză feta
  •  1 lingură ulei de măsline
  •  1 linguriță oțet balsamic
  •  oregano, sare și piper după gust
  •  
  • Timpul de pregatire este de maxim 10 minute. Se spala bine legumele, se taie in bucati potrivite si aproximativ egale si se adauga intr-un bol mare care sa va permita sa amestecati. Se combina uleiul cu otetul si condimentele si se toarna peste legume. Se amesteca compozitia si se lasa 5 minute inainte de fi servita!
  • Rezultatul este chiar mai bun decat arata!
  • Pofta buna!

 

 

]]>
Tue, 14 Nov 2017 13:33:37 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=15
Sugestii pentru cea mai importanta masa a zilei blog_hotel_restaurant.php?d=14 Deoarece ritmul fiecarei zi lucratoare este tot mai accelerat si de multe ori din lipsa de timp sau doar din obicei, sarim peste micul-dejun sau il inlocuim cu o cafea, va propunem astazi 3 preparate usor de preparat chiar si pentru cei mai grabiti dintre voi.

Micul-dejun este pe buna dreptate cea mai importanta masa a zilei deoarece intotdeauna startul fiecarei zilei este cel care determina energia, vitalitatea si eficienta noastra a zilei respective. Din acest motiv va recomandam cateva sugestii de alimente si preparate usoare, recomandate pentru a fi consumate la primele ore ale diminetii.

Prima recomandare nu este doar sanatoasa si bogata in proteine, cat si foarte usor de preparat: paine toast cu pasta de avocado si omleta.

Pentru a pregati pasta de avocado aveti nevoie de cel putin 1 avocado copt, 2 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie, sare si piper si patrunjel tocat dupa gust si 2 oua. 

 

A doua optiune este pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Wafe cu gem sau marmelada (dupa preferinta) sau chiar un croissant cu gem si cu o cana de lapte. Atat wafele si cat croissantul cu unt se pot compara ca atare fara a fi nevoie de pregatiri speciale.

Daca peferati o varianta mai usoara dar la fel de sanatoasa, incercati un bol de cereale integrale bogate in fibre cu banane. Cerealele se pot consuma cu lapte sau iaurt, dupa gust.

 

Speram ca v-am facut curiosi si veti incerca cel putin una dintre optiunile propuse de noi pentru mic-dejun.

Daca totusi nu va place sa petreceti timp in bucatarie, la Hotel Phoenix pregatim in fiecare dimineata un mic-dejun bogat si variat.

Va asteptam! 

]]>
Wed, 08 Nov 2017 09:22:15 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=14
Reteta bucatarului: moment dulce blog_hotel_restaurant.php?d=13 Intampinam luna noiembrie cu un moment dulce ideal pentru serile reci. Astazi venim mai mult cu o recomandare decat o reteta, un desert cald cu care sa va rasfatati. Este vorba despre o simpla cana de ciocolata calda cu bezele. Simplu, delicious si cel mai important: dulce!

Ingredientele necesare pentru acest desert cald sunt:

 

50g bezele moi
1 lingura unt
1 lingura zahar brun
Un sfert de lingurita de cuisoare macinate
250ml lapte 
100g ciocolata neagra
Jumatate de pastaie de vanilie (optional)
Un praf de sare (optional)

Cum se prepara?

Cele 150g de bezele se coc cu ajutorul unei lampi de gatit.

Untul se topeste  intr-o oala medie, la foc mare. Cand face spuma, se adauga zaharul brun si cuisoarele. Se gateste timp de un minut, pana cand zaharul se caramelizeaza si se adauga bezelele.

Lasati bezelele si zaharul sa se topeasca, dupa care adaugati laptele putin cate putin si amestecati pana cand bezelele se topesc. Indepartati de pe foc si adaugati ciocolata neagra topita. Amestecati si adaugati semintele din pastaia de vanilie si sarea (optional).

Din aceasta compozitie reies 4 portii sau 4 cani de ciocolata calda delicioasa cu bezele.

 

Pofta buna la delicii!

 

]]>
Wed, 01 Nov 2017 10:56:55 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=13
Reteta bucatarului: supa crema de dovleac blog_hotel_restaurant.php?d=12 Daca este miercuri, este ziua in care deschidem larg usile bucatariei noastre si aducem noi retete numai bune de testat. Profitam de legumele de sezon si va propunem supa crema de dovleac.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

 

1 kg dovleac
1 ceapa mare
1 felie groasa radacina de telina
3-4 catei de usturoi
2 cartofi
300 ml supa de pui (sau supa de legume)
2 linguri smantana
2 linguri ulei
sare, piper

+alte condimente preferate (optional)

 

 

Supa crema de dovleac se pregateste foarte usor, iar rezultatul este nu doar gustos cat si foarte aspectos:

In primul rand se incinge uleiul si se calesc ceapa si telina tocate marunt. Dupa ce ceapa este moale se adauga si usturoiul strivit si se mai calesc aproximativ 1 minut.

Se adauga dovleacul si cartofii taiati cubulete. Se adauga supa de pui si se completeaza cu apa astfel incat totalul sa fie de 1 litru si se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust).

Se fierbe toata compozitia, iar pentru a fierbe cat mai bine atat cartofii cat si dovleacul se pune si capac 15-20 de minute.

Dupa ce ati  verificat ca legumele sunt fierte bine se mixeaza tot continutul in blender sau cu blenderul vertical  pana cand supa este crema.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

]]>
Wed, 25 Oct 2017 07:05:35 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=12
Reteta bucatarului: pizza de casa blog_hotel_restaurant.php?d=11 Ne-am gândit că ar fi util să împărtăşim o reţetă care cu siguranţă va aduce toată familia impreună.

Dacă doriţi să serviţi o pizza de casă la fel de gustoasă ca cea din pizzeriile renumite, vă punem la dispoziţie reţeta. Partea şi mai bună este că fiind acasă puteţi opta pentru ingredinte si combinaţii pe care le preferaţi şi puteţi pregăti blatul de pizza în diverse forme (rotund sau dreptunghiular)

Ingredinte necesare la aluatul pentru pizza:

·                                 3 cani de faina

·                                 3 linguri de gris

·                                 1 cana si jumatate de apa

·                                 jumatate cub de 25 g de drojdie (adica 10-12g drojdie)

·                                 putina sare

·                                 3 linguri ulei de masline extravirgin

·                                 1 lingurita oregano uscat (optional)

·                                 1 lingurita busuioc tocat (optional; le-am folosit pe amandoua pentru un gust mai autentic)

Drojdia se desface intr-un bol cu putina apa calduta si un praf de zahar.

Se amesteca toate ingrediente (daca mai este nevoie, mai adaugati faina) si se framanta bine aluatul, pana ce devine elastic si se desprinde de pe maini (cam 15 minute). Se lasa la crescut intr-un bol incapator, acoperit cu prosop, ferit de curent, pentru aproximativ 1h.

Daca nu il folositi imediat, pastrati-l la frigider sau congelati-l, portionandu-l in bucati suficiente pentru 1 pizza.

Pizza de casă înseamnă şi un sos pe măsură din roşii proaspete (nu este recomandat ketchup-ul):

Ingrediente pentru sosul de pizza:

·                                 500 g rosii bine coapte, fara pielita (sau o cutie de rosii intregi, de buna calitate)

·                                 2-3 catei de usturoi

·                                 sare, piper după gust

·                                 condimente: frunze proaspete de busuioc (5-6 frunze), oregano uscat, chiar si putin chimen sau coriandru

Cateii de usturoi se calesc in 1 lingura ulei de masline extravirgin, se adauga rosiile, busuiocul si restul ingredientelor si se lasa sa fiarba pana scade (cam 30 minute). Lasati sosul la racit.

In cazul rosiilor proaspete, le vom indeparta pielita (turnand peste ele apa clocotita). Daca dorim un sos fin, putem pasa rosiile. De asemenea, daca folosim conserva de rosii, s-ar putea sa mai fie nevoie de 1 cana de apa adaugata imediat dupa rosii.

Se unge o tava pentru pizza cu foarte putin ulei de masline extravirgin. Se poate folosi chiar si tava de la aragaz.

Se ia o bila de aluat (cat poti strange in pumn) si se intinde astfel incat sa acopere jumatate din tava de pizza. Se pune aluatul intins pe jumatate in tava de pizza si se impinge usor din mijloc catre extremitati pentru a ajunge pana la marginile tavii. Trebuie sa rezulte un alut foarte subtire (surplusul se ridica pe peretii tavii de pizza si se taie cu ajutorul unui cutit).

Odata intins bine aluatul  se acopera cu 2 linguri de sos pentru pizza care se intind uniform, peste tot aluatul.

Se incinge cuptorul la 250 grade Celsius!

Deasupra sosului de rosii vom aseza ingredintele preferate, in cantitatil egale:

Legume, branzeturi şi carne recomandate: ardei, porumb, ciuperci buchetele de broccoli, frunze de rucola, masline, rosii cherry, cascaval, mozzarella, gorgonzola, cheddar, parmezan, piept de pui fript taiat fasiute subtiri, prosciutto crudo, jamon, ton, sau sunca si salam picant. Timpul indicat de coacere este de 8-10 minute!

Pentru a garanta cel mai bun rezultat vă sfătuim să ţineţi cont de aceste informaţii:

-Blatul să fie intins bine

-Ingredintele cu care ornaţi pizza să nu fie în cantitatăţi mari (mai bine sunt diversificate)

-Respectaţi timpul de pregătire şi de coacere

 

Poftă bună!

]]>
Wed, 18 Oct 2017 07:44:15 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=11
Reteta bucatarului: piept de pui umplut cu mar, bacon si cascaval blog_hotel_restaurant.php?d=10 Gatim din nou cu drag si spor o reteta indragita in restaurantul Hotelului Phoenix: piept de pui umplut cu mar, cascaval si bacon. O reteta delicioasa care se poate servi atat rece ca si antreu cat si ca si meniu cald langa garnitura preferata.

 

Ingrediente necesare:


– 400 g piept de pui 
– 200 g bacon (sau sunculita taraneasca)
– 100 g cascaval
–1 sau 2 mere (aproximativ 200 gr.)
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri mustar
– 3 linguri ulei
– 100 ml vin rosu
– 1 lingura patrunjel uscat
– 1 lingura salvie uscata
– 1 lingura cimbru uscat

 

Bucatile de piept de pui se feliaza si se bat pana cand sunt potrivit de intinse. Se adauga sare si piper dupa gust (nu foarte mult insa, deoarece baconul si cascavalul sunt sarate). Cascavalul se rade pe razatoarea mare iar baconul (sau sunculita) se taie fasii iar marele se taie bucatele.

Pe fiecare bucata de piept de pui condimentata se aseaza cascaval, bacon si mere in cantitati aproximativ egale. Compozitia impreuna cu felia de piept de pui se ruleaza strans.

Intr-un castron se amesteca 2 linguri de mustar cu 2 linguri de ulei cu care se vor unge toate rulorile din piept de pui. Peste rulorile se adauga si condimentele recomandate: cimbru si salvie.

Rolurile se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau in cuptorul incalzit in prealabil la 180 C pentru aproximativ 45 de minute.

 

Pofta buna!

]]>
Wed, 11 Oct 2017 06:23:09 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=10
Reteta bucatarului: papanasi cu smantana si sos de fructe de padure blog_hotel_restaurant.php?d=9 Papanasi cu smantana si sos de fructe de padure

Trecem de la meniuri consistente si satioase, la partea care ne place cu siguranta tuturor: desertul. Portia de dulce de astazi este reteta de papanasi cu smantana si sos de fructe de padure. TImpul de pregatire pentru aceasta reteta este redus iar rezultatul este cu siguranta delicios.

Pentru a pregati aluatul aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 oua

200 g zahar

700 g branza proaspata(dulce)

450 g faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

Vanilie

Zeama de lamaie

Iar pentru sosul de fructe de padure:

400 g visine

150 g zahar

+smantana

Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste, iar peste se adauga branza si se omogenizeaza. Peste compozitie se adauga praf de copt si si bicarbonat care se sting cu zeama de lamaie. Se cerne faina si se amesteasca la inceput cu mixerul in spirala iar apoi se amesteca manual. Ideal este sa obtineti un aluat care poate fi usor modelat. Cantitatea de faina poate fi usor modificata in plus sau in minus in functie de branza pe care o folositi.

Din aluatul obtinut se formeaza bile si se face o gaura cu degetul in mijlocul lor.(pe masa de lucru cu faina). Urmatorul pas este prajirea cerculetelor intr-o tigaie cu ulei din abundenta. Se prajesc atat cerculetele de papanasi cat si  bilutele mici pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante.

Sosul de fructe de padure

Fructele de padure se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 100 ml de apa, se fierb pana scade si devine consistent si se lasa pana se racesc complet.

Asamblare:

Peste gogoasa mare se pune o lingura de smantana si o lingura de sos de fructe de padure iar peste se pune bila mica.

Poftiti la desert!

]]>
Wed, 04 Oct 2017 07:18:36 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=9
Reteta bucatarului: Paste carbonara blog_hotel_restaurant.php?d=8 Reteta bucatarului: Paste carbonara

 

 

Reteta bucatarului de astazi este solutia perfecta pentru iubitorii de paste si este potrivita oricarei zile aglomerate in care doriti sa gatiti un fel principal satios si gustos. Timpul estimat de pregatire este de 30 de minute iar necesarul de ingrediente este de asemenea redus. Aveti nevoie de:

 

-         250 grame spaghete

-         200 grame bacon

-         150 grame de parmesan ras

-         2 oua

-         2 linguri ulei de masline

-         1 galbenus de ou

-         Sare

-         Piper

Optional:

-patrunjel proaspat

Primul pas este fierberea spaghetelor conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp baconul se taie fasii si se pune la calit intr-o tigaie, la foc mic timp de aproximativ 10 minute.

Intr-un bol mic se bat ouale cu galbenusul, se adauga piper dupa gust si jumatate din cantitatea de parmesan.

Dupa  ce spaghetele sunt fierte, se scurg bine de apa si se adauga in tigaie impreuna cu baconul si se amesteca bine. Peste aceasta compozitie se toarna ouale batute si se amesteca in continuare.

Pentru servire se presara patrunjel peste si diferenta de parmezan.

Poftiti la masa! 

 

]]>
Wed, 27 Sep 2017 07:22:30 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=8
Reteta bucatarului: supa crema de broccoli blog_hotel_restaurant.php?d=7 O data cu primele frunze cazute si cu mai putine grade in termometre toamna ne bate la usa si ne pregateste incet pentru sezonul rece.Trecem la meniuri calde si bogate in vitamine, potrivite oricarui tip de dieta.

Propunerea noastra de astazi este o supa crema de broccoli, savuroasa, sanatoasa si mai ales, usor de pregatit. In aceasta reteta ingredientul cheie este bineinteles broccoli-ul, pe langa care se pot adauga alte ingredinte dupa preferinta, dupa gust sau dupa consistenta.

Aveti nevoie de:

-800 grame de broccoli

-2 morocovi

-3-4 linguri de ulei

-3 linguri de smantana

-1 ceapa mare 

-sare

-piper

Optional:

-1 ardei gras

-1 cartof

Legumele se taie bucati mari ca pentru supa, iar broccoli il desfacem in buchetele si se pune totul la fiert. Optional se pot lasa cateva buchtele pentru a servi ca si decor in momentul servirii.

Se fierb 15-20  se adauga sare si apoi se lasa la fiert inca aproximativ 20 de minute pana cand legumele sunt bine fierte. Se scurge supa fara sa se arunce iar legumele se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand devin pasta. Supa ramasa dupa fierberea legumelor se adauga treptat peste pasta pentru a obtine consistenta dorita (mai lichida). Acum se poate adauga si piperul-dupa gust.

Ca si modalitate de servire, supa crema de broccoli se poate servi cu un cubulet de unt si cu smantana sau cu 1 lingura de ulei de masline, cubulete de broccoli si crutoane. Va dorim pofta buna si va asteptam la restaurantul Hotelului Phoenix pentru a incerca si supa crema de broccoli pregatita de noi!

 

 

 

 

 

 

]]>
Wed, 20 Sep 2017 07:33:52 +0000 blog_hotel_restaurant.php?d=7
Cum putem combate astenia de primavara prin alimentatie blog_hotel_restaurant.php?d=6
Odata cu aparitia primilor ghiocei care, vitejeste, strabat stratul subtire de zapada ca sa se lase mangaiati de razele blande ale soarelui inca zgribulit de frig, isi face aparitia si astenia de primavara care, de fapt, nu e boala si nici nu trebuie tratata ca atare. 



Astenia de primavara este doar o stare fiziologica si are niste cauze bine definite. In lunile de toamna si iarna, organismul a fost privat de lumina suficienta si, in acelasi timp, solicitat de variatii, foarte des bruste, de temparatura, umiditate, presiune, vant. 

Apoi, o alta cauza ar fi alimentatia din toata aceasta perioada, mai saraca in legume si fructeproaspete si mai bogata in grasimi, conservanti si aditivi, caracteristici alimentelor congelate sau conservate. 

Nu trebuie insa sa disperi. Gandeste pozitiv, constientizeaza-ti starea in care esti, si indreapta-ti atentia inspre darnica natura care-ti pune la dispozitie intreaga ei gama de plante, fructe si legume ca sa-ti revii indata si sa-ti urmezi firescul curs al viatii. 

Oboseala accentuata si, cel mai adesea, nejustificata, pe care o simti mai mereu, acum, la sfarsit de sezon rece, poate fi cauzata fie de imunitatea scazuta, fie de lipsa accentuata de minerale si vitamine

Trebuie sa stii ca nu ai nevoie nici de medicamente nici de bauturi alcoolice sau energizante ca sa te refaci. Ceapa si usturoiul, care ar trebui sa se gaseasca in fiecare bucatarie, au un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii, in prevenirea dar si in tratarea multor bolide sezon. 

E drept ca au un miros destul de neplacut, dar efectele lor pentru sanatate sunt de-a dreptul miraculoase. Ambele, consumate, mai ales, in stare cruda, cresc temperatura interioara a organismului, il energizeaza, ii dau putere si rezistenta. 

In plus, imunizeaza organismul natural, ferindu-l de infectii si raceli, fara sa aiba efecte secundare ori sa creeze obisnuinta, asa cum se intampla, cel mai adesea, cu medicamentele de sinteza. Daca vrei sa-ti fie bine in aceasta perioada, nu ocoli ceapa si usturoiul.

Catina, o adevarata farmacie miraculoasa, un energizant puternic, administrata sub forma de ceai, sirop sau macerata in miere de albine, ti-ar putea fi de un real folos, ca si urzicile verzi de altfel, care deja au si inceput sa apara pe tarabele din piete. Urzicile pot fi folosite in mancare gatita, sub forma de ceai, simplu sau in combinatie cu alte plante de primavara, ori suc. 

O cana de ceai de sunatoare combate melancolia, planta fiind recunoscuta ca cel mai puternic antidepresiv de la noi, iar papadia, una din cele mai puternice detoxifiante, folosita ca atare, insalata, mai ales, sau sub forma de ceai, curata ficatul. 

Un pahar de suc de portocale, preparat acasa, sau o combinatie de sucuri din portocale, grapefruit si lamaie, baut dimineata, iti ofera o gama variata de vitamine si minerale, energizeaza, tonifica, da buna dispozitie si puteri inzecite pentru a-ti desfasura in bune conditii activitatea cotidiana. 

sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/cum-combati-astenia-de-primavara-1221517

]]>
Tue, 16 Apr 2013 12:55:51 +0300 blog_hotel_restaurant.php?d=6
Consumul de dulciuri în copilarie = infractiune la maturitate? blog_hotel_restaurant.php?d=4 Am citit de curând pe Shortlist.ro, că un studiu indică o legătură, deocamdată greu de explicat, între dieta din copilărie şi înclinaţia pentru infracţionalitate pe care o putem dezvolta la maturitate. Studiul, coordonat de Simon Moore, profesor la Universitatea din Cardiff şi specialist în problemele de comportament ale tinerilor, a încercat să determine cauze mai puţin obişnuite sau invocate care conduc la fapte infracţionale. “Tinerii şi copiii cu probleme grave, care-şi asumă în mod impulsiv riscuri, au parte de o dietă îngrozitoare – mic dejun compus dintr-o cola şi o pungă de chipsuri”, afirmă Simon Moore.

Intrigat de această această asociere stranie, cercetătorul a lărgit mult baza de investigare, aplecându-se asupra unui eşantion de 17 000 de persoane, născute în aceeaşi săptămână a anului 1970. Cele 17 000 de persoane au fost evaluate de-a lungul anilor în probleme privind educaţia şi creşterea copiilor, dieta, îngrijirea sănătăţii, statul socio-economic, carieră, etc. Simon Moore a cercetat datele privind dieta şi comportamentul social: la vârsta de 10 ani, copiii din eşantion fuseseră întrebaţi câte dulciuri consumă; la vârsta de 34 ani, adulţi au răspuns la întrebări privind propriul cazier. Analiza profesorului britanic sugerează o legătură: 69% dintre cei care, până la 34 ani, suferiseră o condamnare pentru o faptă de natură violentă consumau în copilărie dulciuri în fiecare zi.

Mai jos, o parodie sweet după afişul la American Beauty. Mişto!

]]>
Fri, 21 Dec 2012 22:32:55 +0200 blog_hotel_restaurant.php?d=4
Restaurante unguresti de top. De la mama lor, din Ungaria blog_hotel_restaurant.php?d=3


Aflu tot de pe Shortlist, că, în perioada Festivalului Gourmet din Budapesta, echipa Dining Guide a anunţat, în cadrul unui eveniment închis publicului, care sunt cei 10 finalişti potenţiali câştigători ai titlului de “cel mai bun restaurant din Ungaria” pentru anul 2009.
Juriul, format din 36 de membri, a selecţionat atent restaurantele, acestea urmând a fi testate de mai multe ori până la sfârşitul anului, când va avea loc premierea.
Shortlist prezintă deocamdată o primă listă cu 5 restaurante finaliste.

• Arany Kaviár
• Bock Bisztró
• Babel
• Costes
• Chateau Visz

Dacă nu aveţi drum prin Ungaria, vă aştept la mine la Restaurant Hotel Phoenix, să vă gătesc aşa ceva.

]]>
Sun, 29 Jul 2012 21:26:05 +0300 blog_hotel_restaurant.php?d=3