Blog restaurant si hotel

Reteta bucatarului: moment dulce

11-01-2017

Intampinam luna noiembrie cu un moment dulce ideal pentru serile reci. Astazi venim mai mult cu o recomandare decat o reteta, un desert cald cu care sa va rasfatati. Este vorba despre o simpla cana de ciocolata calda cu bezele. Simplu, delicious si cel mai important: dulce!

Ingredientele necesare pentru acest desert cald sunt:

 

50g bezele moi
1 lingura unt
1 lingura zahar brun
Un sfert de lingurita de cuisoare macinate
250ml lapte 
100g ciocolata neagra
Jumatate de pastaie de vanilie (optional)
Un praf de sare (optional)

Cum se prepara?

Cele 150g de bezele se coc cu ajutorul unei lampi de gatit.

Untul se topeste  intr-o oala medie, la foc mare. Cand face spuma, se adauga zaharul brun si cuisoarele. Se gateste timp de un minut, pana cand zaharul se caramelizeaza si se adauga bezelele.

Lasati bezelele si zaharul sa se topeasca, dupa care adaugati laptele putin cate putin si amestecati pana cand bezelele se topesc. Indepartati de pe foc si adaugati ciocolata neagra topita. Amestecati si adaugati semintele din pastaia de vanilie si sarea (optional).

Din aceasta compozitie reies 4 portii sau 4 cani de ciocolata calda delicioasa cu bezele.

 

Pofta buna la delicii!

 

Adauga comentariu