Blog restaurant si hotel

Reteta cu specific romanesc: platou taranesc

11-28-2017

Saptamana este mai scurtă, avem mai mult timp de petrecut cu cei dragi, încet-încet decorul se schimbă  într-unul de iarnă, iar luna Decembrie începe cu zile de sărbătoare.

Pentru a fi în ton sărbătoarea noastră, a românilor, vă propunem să încercaţi un platou specific românesc: platoul ţărănesc. Un preparat care are succes indiferent de ocazie, dar este mai mult întâlnit în perioada rece. Avantajul pregătirii unui astfel de platou este că aveţi posibilitatea de a adăuga preparate vegetariene dar si  produsele tradiţionale pe bază de carne. 

Un platou gustos care conţine majoritatea preparatelor tradiţionale româneşti are în compoziţia lui:  telemea (de vacă sau de capră), brânză de burduf, tobă, şuncă, kaizer, şorici, slănină, cârnaţ proaspăt afumat, jumări, roşii proaspete, ceapă roşie şi salată de murături (castravete, gogonea, conopidă sau varză).

Poftiţi la masă, români!

 

 

 

Adauga comentariu