Blog restaurant si hotel

Reteta bucatarului: supa crema de ciuperci

12-11-2017

Pentru reteta de astazi am pregatit supa crema de ciuperci, un fel principal pe care il puteti gasi si in restaurantul Hotelului dar puteti sa il incercati si acasa.

Asa cum v-am obisnuit, este o reteta usoara dar gustoasa si satioasa.

Pentru a prepara supa crema de ciuperci aveti nevoie de:

-500 grame de ciuperci champignon proaspete

- 1 litru de supa de pasare (se poate preapra si cu apa daca nu aveti supa)

-1 ceapa mare

-50 grame de faina

-50 grame de unt

-250 ml de smantana (optional)

-50 grame de unt

-sare, piper, nucsoara dupa gust

Incepeti prin a curata ciupercile si a le taie in lamele fine, dupa care ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt si ulei de masline. Lasati ceapa la calit 4-5 minute pana se inmoaie si amestecati continuu. Adaugati o treime din ciupercile taiate (aproximativ 400 de grame) si amestecati. Lasati la calit pana ce lichidul se absoarbe in intregime si apori adaugati 50 gr de faina si amestecati pana cand se uniformizeaza.

Se toarna supa sau apa peste compozitie si se lasa la fiert 12-15 minute bine cand ciupercile sunt fierte.

Intre timp intr-o tigaie se prajesc in unt ciupercile ramase peste care adaugati sare si piper.

Dupa cele 15 minute supa de ciuperci se mixeaz─â cu mixerul pentru a deveni crema si se condimenteaza cu sare, pipier si nuscoara dupa gust. Pentru densitate se poate adauga optional smantana si se mai da un clocot. Pentru servire se adauga si ciupercile calite.

Poftiti si savurati! 

12-21-2017
Lucian
Si cu smantana ce facem ???

Adauga comentariu