Blog restaurant si hotel

Reteta bucatarului: papanasi cu smantana si sos de fructe de padure

10-04-2017

Papanasi cu smantana si sos de fructe de padure

Trecem de la meniuri consistente si satioase, la partea care ne place cu siguranta tuturor: desertul. Portia de dulce de astazi este reteta de papanasi cu smantana si sos de fructe de padure. TImpul de pregatire pentru aceasta reteta este redus iar rezultatul este cu siguranta delicios.

Pentru a pregati aluatul aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 oua

200 g zahar

700 g branza proaspata(dulce)

450 g faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

Vanilie

Zeama de lamaie

Iar pentru sosul de fructe de padure:

400 g visine

150 g zahar

+smantana

Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste, iar peste se adauga branza si se omogenizeaza. Peste compozitie se adauga praf de copt si si bicarbonat care se sting cu zeama de lamaie. Se cerne faina si se amesteasca la inceput cu mixerul in spirala iar apoi se amesteca manual. Ideal este sa obtineti un aluat care poate fi usor modelat. Cantitatea de faina poate fi usor modificata in plus sau in minus in functie de branza pe care o folositi.

Din aluatul obtinut se formeaza bile si se face o gaura cu degetul in mijlocul lor.(pe masa de lucru cu faina). Urmatorul pas este prajirea cerculetelor intr-o tigaie cu ulei din abundenta. Se prajesc atat cerculetele de papanasi cat si  bilutele mici pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante.

Sosul de fructe de padure

Fructele de padure se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 100 ml de apa, se fierb pana scade si devine consistent si se lasa pana se racesc complet.

Asamblare:

Peste gogoasa mare se pune o lingura de smantana si o lingura de sos de fructe de padure iar peste se pune bila mica.

Poftiti la desert!

Adauga comentariu