Chef's Blog

Reteta bucatarului: de preparat intre sarbatori

12-27-2017

In perioada sarbatorilor suntem tentati si chiar invitati de catre toti cunoscutii sa mancam mai mult, sa gustam cate putin din toate bucatele generoase de pe masa de Craciun, iar cum preparatele traditionale romanesti nu sunt deloc usoare, va propunem astazi cateva retete de sucuri detoxifiante pe care le puteti incerca chiar si intre sarbatori.

 

            Acestea sunt doar cateva sugestii usor de preparat care au efecte benefice imediate pentru organism.

1)Suc detox verde:

  • 4 frunze de telina
  • 1 castravete mediu
  • 1 felie de 2 cm  ghimbir
  •  6 frunze de varza kale
  •  jumatate de lamaie
  • 1 mar verde

2) Suc detox cu sfecla rosie:

  • 3 morcovi
  • 1 mar
  • 1 sfecla rosie
  • 1 felie de 1 cm de ghimbir
  • sucul de la o lamaie

3) Suc detox citrice:

  • 3 portocale curatate
  •  1/2 grapefruit rosu curatat
  •  1 mar

4) Suc detox cu rosii:

  • 3 tulpini de telina
  • 2 rosii
  • 1 lamaie fara coaja
  • 2 morcovi
  • Apa ( max. 1 pahar)

 

5) Suc detox cu spanac

  • 4 mere verzi
  • 8 frunze de spanac
  • sucul de la o lamaie

 

 

 

​ 

 

 

5

 

 

Reteta de sfarsit de an: Sarbatori Fericite!

12-21-2017

Reteta bucatarului: supa crema de ciuperci

12-11-2017

Pentru reteta de astazi am pregatit supa crema de ciuperci, un fel principal pe care il puteti gasi si in restaurantul Hotelului dar puteti sa il incercati si acasa.

Asa cum v-am obisnuit, este o reteta usoara dar gustoasa si satioasa.

Pentru a prepara supa crema de ciuperci aveti nevoie de:

-500 grame de ciuperci champignon proaspete

- 1 litru de supa de pasare (se poate preapra si cu apa daca nu aveti supa)

-1 ceapa mare

-50 grame de faina

-50 grame de unt

-250 ml de smantana (optional)

-50 grame de unt

-sare, piper, nucsoara dupa gust

Incepeti prin a curata ciupercile si a le taie in lamele fine, dupa care ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt si ulei de masline. Lasati ceapa la calit 4-5 minute pana se inmoaie si amestecati continuu. Adaugati o treime din ciupercile taiate (aproximativ 400 de grame) si amestecati. Lasati la calit pana ce lichidul se absoarbe in intregime si apori adaugati 50 gr de faina si amestecati pana cand se uniformizeaza.

Se toarna supa sau apa peste compozitie si se lasa la fiert 12-15 minute bine cand ciupercile sunt fierte.

Intre timp intr-o tigaie se prajesc in unt ciupercile ramase peste care adaugati sare si piper.

Dupa cele 15 minute supa de ciuperci se mixează cu mixerul pentru a deveni crema si se condimenteaza cu sare, pipier si nuscoara dupa gust. Pentru densitate se poate adauga optional smantana si se mai da un clocot. Pentru servire se adauga si ciupercile calite.

Poftiti si savurati! 

Reteta cu specific romanesc: platou taranesc

11-28-2017

Saptamana este mai scurtă, avem mai mult timp de petrecut cu cei dragi, încet-încet decorul se schimbă  într-unul de iarnă, iar luna Decembrie începe cu zile de sărbătoare.

Pentru a fi în ton sărbătoarea noastră, a românilor, vă propunem să încercaţi un platou specific românesc: platoul ţărănesc. Un preparat care are succes indiferent de ocazie, dar este mai mult întâlnit în perioada rece. Avantajul pregătirii unui astfel de platou este că aveţi posibilitatea de a adăuga preparate vegetariene dar si  produsele tradiţionale pe bază de carne. 

Un platou gustos care conţine majoritatea preparatelor tradiţionale româneşti are în compoziţia lui:  telemea (de vacă sau de capră), brânză de burduf, tobă, şuncă, kaizer, şorici, slănină, cârnaţ proaspăt afumat, jumări, roşii proaspete, ceapă roşie şi salată de murături (castravete, gogonea, conopidă sau varză).

Poftiţi la masă, români!

 

 

 

Reteta bucatarului: cuş-cuş cu legume

11-22-2017

Astazi am pregatit pentru voi o noua reteta rapida si usor de facut: cuş-cuş cu legume. Ţinem cont de această perioadă de post şi vă dezvăluim reţete care pot

fi consumate ca şi feluri principale sau ca şi garnituri.

Pentru a pregăti reţeta de astăzi aveţi nevoie de:

-1 kg de cuş-cuş uscat

-morcovi, ceapă, roşii, ardei, fasole, 

-ulei de măsline

-sare, piper

-opţional pătrunjel şi sau ţelină, ghimbir şi turmenic (după gust şi preferinţe)

Se spală couscous-ul şi se lasă în apă timp de încă 10 minute. Se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă. Se fierbe conform instrucţionilor de pe ambalaj.  

Când este fiert se toarnă peste el o jumătate de cană cu apă în care s-a divolvat sare (max 1,5 lingurite)

Separat se căleşte o ceapă mare impreună cu 2 linguriţe de ghimbir şi 1 linguriţă de turmenic. Se adaugă roşiile fără pieliţă şi se lasă pe foc aproximativ 3 minute. Dupa aceea se adaugă toate celelalte legume, sau orice alte legume preferaţi. Se lasă la fiert toate legumele timp de 2-3 minute, si dupa ce sunt fierte acestea se toarnă peste couscous.

Poftiti la masă!