Chef's Blog

Reteta bucatarului: supa crema de broccoli

09-20-2017

O data cu primele frunze cazute si cu mai putine grade in termometre toamna ne bate la usa si ne pregateste incet pentru sezonul rece.Trecem la meniuri calde si bogate in vitamine, potrivite oricarui tip de dieta.

Propunerea noastra de astazi este o supa crema de broccoli, savuroasa, sanatoasa si mai ales, usor de pregatit. In aceasta reteta ingredientul cheie este bineinteles broccoli-ul, pe langa care se pot adauga alte ingredinte dupa preferinta, dupa gust sau dupa consistenta.

Aveti nevoie de:

-800 grame de broccoli

-2 morocovi

-3-4 linguri de ulei

-3 linguri de smantana

-1 ceapa mare 

-sare

-piper

Optional:

-1 ardei gras

-1 cartof

Legumele se taie bucati mari ca pentru supa, iar broccoli il desfacem in buchetele si se pune totul la fiert. Optional se pot lasa cateva buchtele pentru a servi ca si decor in momentul servirii.

Se fierb 15-20  se adauga sare si apoi se lasa la fiert inca aproximativ 20 de minute pana cand legumele sunt bine fierte. Se scurge supa fara sa se arunce iar legumele se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand devin pasta. Supa ramasa dupa fierberea legumelor se adauga treptat peste pasta pentru a obtine consistenta dorita (mai lichida). Acum se poate adauga si piperul-dupa gust.

Ca si modalitate de servire, supa crema de broccoli se poate servi cu un cubulet de unt si cu smantana sau cu 1 lingura de ulei de masline, cubulete de broccoli si crutoane. Va dorim pofta buna si va asteptam la restaurantul Hotelului Phoenix pentru a incerca si supa crema de broccoli pregatita de noi!

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu